9 stjärnor som kan byta klubb nu i januari

Januari är en erkänt svår månad att värva spelare i. Klubbar vill ogärna sälja spelare mitt i säsongen och blir det ändå affär brukar prislapparna kunna sticka rejält. Här listar Sportfokus hur troligt det är att nio storstjärnor som det ryktats intensivt kring de senaste veckorna verkligen byter klubb.

ANNONS: Nya kunder har chansen att få en 100% vinstboost upp till max 5000 kr – helt omsättningsfritt (max insats 500 kr)! Hitta aktuella odds på hetaste matcherna!

Mesut Özil, 30 år

Klubb: Arsenal
Ryktats till: Istanbul Basaksehir, Schalke och en rad andra turkiska, tyska och italienska klubbar
Sannolikhet till flytt: 3
Enligt uppgifter i engelsk press vill Arsenals tränare Unai Emery sälja Özil nu i januari för att bli kvitt tyskens höga veckolön på omkring fyra miljoner kronor. Pengar som i så fall skulle kunna användas till nyförvärv. Intresse ska finnas från en rad klubbar där Özil gamla klubb Schalke nämnts tillsammans med flera turkiska klubbar.

Marko Arnautović, 29

Klubb: West Ham
Ryktats till: Flera klubbar i Kina men också Chelsea och Manchester United
Sannolikhet till flytt: 4
Mycket talar för att West Hams anfallsess lämnar London-klubben nu i januari. Efter lagets möte med Arsenal tidigare i månaden ska Arnautović ha tackat publiken på ett sätt som signalerade att det var hans avsked till hemmafansen. Enligt flera uppgifter är ett antal kinesiska klubbar beredda att betala 450 miljoner kronor för österrikaren nu i januari.

Gonzalo Higuaín, 31

Klubb: Milan (Juventus)
Ryktas till: Chelsea
Sannolikhet till flytt: 4
Anfallstanken Gonzalo Higuaín trivs enligt uppgift inte alls speciellt bra i Milan dit han är utlånad från Juventus. Enligt rykten tidigare i januari ska han ha uttryckt en önskan om att få lämna klubben nu i vinter och favoriter till att värva 31-åringen ska vara Chelsea. London-klubbens nuvarande förstaval på positionen, Alvaro Morata, har bara mäktat med fel mål i ligaspelet och Chelsea är i behov av anfallskraft. Juventus, som måste godkänna en eventuell affär, uppges vara okej med en affär.
UPPDATERAT 24/1: Affären KLAR! Chelsea lånar Higuaín under våren med option att genomföra ett köp i sommar.

FOTO: cristiano barni (Shutterstock)

ANNONS: Nya kunder har chansen att få en 100% vinstboost upp till max 5000 kr – helt omsättningsfritt (max insats 500 kr)! Hitta aktuella odds på hetaste matcherna!

Aaron Ramsey, 28

Klubb: Arsenal
Ryktas till: Juventus
Sannolikhet till flytt: 5
Tidigare i vinter meddelade walesarens agent att Ramsey inte kommer att förlänga sitt kontrakt med Arsenal. Då kontraktet går ut nu i sommar är det många som spekulerat i att Arsenal kommer försöka få till en försäljning nu i januari för att i alla fall tjäna någon krona. Och nu verkar en flytt vara i stort sett klar. Enligt flera uppgifter ska Ramsey ha klarat första delen av sin läkarundersökning hos Juventus och ska vara överens om sitt kontrakt. Dessvärre för Arsenals del verkar dock flytten ske först i sommar varför London-klubben inte får någon övergångssumma.

Diego Godín, 32

Klubb: Atletico Madrid
Ryktas till: Inter
Sannolikhet till flytt: 5
Uruguayanske mittbacksankaret Diego Godín gör sin nionde säsong i Ateltico Madrid och det mesta talar för att detta blir hans sista. 32-åringens kontrakt går ut nu i sommar och enligt flera uppgifter är han överens med italienska ligatrean Inter om ett tvåårskontrakt som börjar gälla nu i sommar. Kontraktet ska vara värt omkring 55 miljoner kronor per säsong och flytten sker i så fall efter säsongen.

Philippe Coutinho, 26

Klubb: Barcelona
Ryktas till: Manchester United
Sannolikhet till flytt: 1
Det har bara gått ett år sedan Coutinho lämnade Liverpool för Barcelona och redan nu har det börjat ryktas om att brassen ska vara på väg bort. En av anledningarna ska vara att den spanska storklubben ska vara missnöjda med 26-åringens prestationer, en annan anledning ska vara att Barça vill använda pengarna från en försäljning till att köpa tillbaka Coutinhos landsman Neymar. Den klubb som huvudsakligen ska vara intresserade av att värva Coutinho ska vara Manchester United – givetvis en mardröm för alla Liverpool-fans om en sådan övergång verkligen blev av. Sportfokus ställer sig dock tveksamma till en affär redan nu.

FOTO: Christian Bertrand (Shutterstock)

ANNONS: Nya kunder har chansen att få en 100% vinstboost upp till max 5000 kr – helt omsättningsfritt (max insats 500 kr)! Hitta aktuella odds på hetaste matcherna!

Kalidou Koulibaly, 27

Klubb: Napoli
Ryktas till: Liverpool, Manchester United
Sannolikhet till flytt: 2
Napolis mittbacksjätte Kalidou Koulibaly har utvecklats till en världsback under sina år i Neapel. Något som fått flera storklubbar att följa senegalesen noga. De klubbar vars intresse tycks vara allra hetast är Liverpool och Man United. Liverpool ska se 27-åringen som en perfekt partner till Virgil van Dijk medan han i United skulle kunna bilda mittlås med Victor Nilsson Lindelöf. Napolis prislapp på Koulibaly, runt en miljard kronor, gör dock att en affär känns mindre trolig nu i januari.

Kostas Manolas, 27

Klubb: Roma
Ryktas till: Manchester United
Sannolikhet till flytt: 3
Manchester Uniteds mittbacksjakt stannar dock inte vid ovan nämnda Koulibaly. I Serie A finns också Romas grekiska mittback Kostas Manolas som ska vara betydligt billigare att värva än Koulibaly. Manolas ska enligt uppgifter ha en utköpsklausul på omkring 350 miljoner kronor varför det känns mer troligt att United försöker få till en affär redan nu i vinter.

Frenkie De Jong, 21

Klubb: Ajax
Ryktas till: Barcelona, PSG, Manchester City
Sannolikhet till flytt: 3
Ajax senaste diamant är 21 år och heter Frenkie De Jong. Ynglingen är en bolltransportör av rang, har redan debuterat i det holländska landslaget och spås en lysande framtid. Detta får det givetvis att vattnas i munnen bland de europeiska storklubbarna och jättarna Barcelona, Manchester City och PSG ska alla följa De Jong noga. Tidigare i januari kablade spansk press ut uppgifter om att 21-åringen redan är överens med Barcelona om en flytt, men ännu har ingen officiell bekräftelse dykt upp varför PSG och Man City fortfarande får anses vara med i kampen om hans signatur.
UPPDATERAT 24/1: Affären KLAR! Barcelona är överens med såväl Ajax som spelaren själv och De Jong lämnar för spel i Barcelona efter säsongen.

FOTO: Anton_Ivanov (Shutterstock)

Så ser skalan ut:
1: Blir med all sannolikhet kvar
2: Krävs ett superbud för flytt
3: 50-50
4: Mycket talar för flytt
5: Övergång i stort sett bekräftad

ANNONS: Nya kunder har chansen att få en 100% vinstboost upp till max 5000 kr – helt omsättningsfritt (max insats 500 kr)! Hitta aktuella odds på hetaste matcherna!