Är det här Wengers sista chans?

Stadsgrannen Crystal Palace kommer på besök till Emirates Stadium på lördag eftermiddag och det är bara tre poäng som gäller för Arsenal, annars kan rekordtränaren Arsene Wengers dagar vara räknade i Arsenal.

ANNONS: Vinn storkovan på Crystal Palace-vinst. Just nu dubblar man sin första vinst hos Mr Green.

Den första oktober 1996 toppade Los del Rio de brittiska topplistorna med sin odödliga dansdänga Macarena. Det var också den dagen Arsene Wenger tillträdde som tränare för Arsenal. Sedan dess har den gänglige fransosen lett sitt Gunners  1 210 matcher och vunnit 694 av dem. Wenger är den tränare som lett sitt lag genom flest Premier League-matcher i historien. Men frågan är om inte Wengers dagar är räknade i Arsenal?

I söndags föll man mot Bournemouth och parkerar i dagsläget på en sjätteplats i ligan, hela fem poäng från Europaplatserna. Det är väldigt långt ifrån lagets ambitioner och i truppen finns flera världsnamn som Mesut Özil, Alexandre Lacazette och tills vidare – Alexis Sanchez. Namn som de allra flesta förknippar med förtrollande fotboll och titlar, något som uteblivit den här säsongen och nu skriker många efter Wengers avgång.

Det är dock inte första gången Arsene Wenger är illa ute, det har blås kring fransosen och hans milslånga jacka otaliga gånger under årens lopp. Och varje gång har han lyckats vända skutan och knipa en Champions League-plats med minsta möjliga marginal och på så vis kunnat fortsätta leda Arsenal.

På lördag eftermiddag vankas det just ett sådant kniven-mot-strupen-läge för Arsenal och Wenger. Då kommer Crystal Palace på besök och sedan sin katastrofala säsongsinledning har de bara förlorat två matcher sedan den 28 oktober.

Arsenal har bara vunnit en av sina fem senaste matcher och med Alexis Sanchez på väg bort ser framtiden oviss ut. Det som talar för Arsenal är att man vann senaste mötet lagen emellan, den 28 december då man slet sig till en uddamålsseger på Selhurst Park.

ANNONS: Vinn storkovan på Crystal Palace-vinst. Just nu dubblar man sin första vinst hos Mr Green.