Inför tokheta Stockholmsderbyt: ”Spöket finns där”

Djurgården har inte vunnit mot Hammarby sedan 2007.
I helgen får de en ny chans.
–  Det är dags att vi ger dem deras första torsk, säger Dif:s Jonathan Augustinsson. 

ANNONS: Mr Green har alltid bäst odds på allsvenskan. Som ny kund får man nu sin första vinst 100 procent boostad!

Det är skillnad i tongångarna hos de båda lagen inför helgens allsvenska stormöte.
Djurgården var inför säsongen topptippade, men har redan hunnit tappa poäng mot Trelleborg och senast mot Elfsborg, och dessutom förlorat ett derby mot AIK.
Hammarby hade ett skakigt fjolår men har inlett allsvenska strålande. Bajen vann sina fyra första matcher, och spelade senast 2-2 i den svåra bortamatchen mot Häcken.
Djurgården har inte vunnit mot Hammarby sedan 2007.
– Jag har en bra magkänsla inför matchen. Det har rullat på fint under träningarna nu i veckan och det är en positiv stämning i laget, säger Jonathan Augustinsson till Djurgårdens hemsida.

”Haft lite medgång”

Han anser dock att serieledande Bajen haft lite tur med sig i inledningen av säsongen.
– De har haft lite medgång där bollarna har studsat rätt i slutminuterna och fått några bjudningar också. Men självklart är det ett bra lag, det är inget snack om det, säger Augustinsson.Djurgården brukar ofta vifta bort termer som ”derbyspöken”, men Hammarbys nyckelkugge Jiloan Hamad slår fast att det absolut spelar in.
– Det är klart att det finns där, man märker det. Det var något år sedan när Djurgården ledde med 2-0, men så fort Bajen reducerade så ser man på deras blickar att någonting händer. Det sätter sig någonstans. Det är ingenting som vi skapat, det finns 100 procent där. Det är jobbigt mentalt, säger Hamad till Aftonbladet.

ANNONS: Mr Green har alltid bäst odds på allsvenskan. Som ny kund får man nu sin första vinst 100 procent boostad!