Manchester Uniteds drömssiffror inför måstematchen mot Stoke

Efter ett svagt december tar Manchester United emot Stoke på Old Trafford. Tre poäng är ett måste för United om man vill hålla Chelsea bakom sig i tabellen. Samtidigt parkerar Stoke på nedflyttningsplats och är i desperat behov av poäng. Upplagt för en vild fight med andra ord? Inte om man ska tro siffrorna.

ANNONS: Dubbla första vinsten hos Mr Green – klicka här för att hämta det sanslösa erbjudandet.

Att möta Stoke i januari låter som en mardröm för de allra flesta Premier League-lag. Men för Manchester United talar allt för att Stoke blir en munsbit när de kommer till Old Trafford på måndag kväll.

På hemmaplan har Manchester United tagit 25 av 27 möjliga poäng mot Stoke under Premier League-eran. Senast Stoke åkte hemåt med tre pinnar i bagaget var den 21 april 1976. Lägg därtill att Stoke kommer med två raka förluster och 0-6 i målskillnad i bagaget och att Manchester Uniteds senaste förlust kom mot oslagbara grannen Manchester City.

Det som skänker en gnutta hopp åt Stoke-fansen skulle vara att de tre senaste mötena mellan lagen har slutat oavgjort, samt det faktum att Uniteds senaste vinster knappast imponerat på den kräsna Old Trafford-publiken.

Ska Stoke inleda veckan med en seger får man med andra ord hålla alla tummar som går och be en bön om att stjärnorna står rätt på himlen och att det sker ett mindre mirakel. Men som vi alla vet är bollen rund och allt det där.

ANNONS: Dubbla första vinsten hos Mr Green – klicka här för att hämta det sanslösa erbjudandet.