Omöjligt uppdrag när Roma reser till Turin?

Roma har de senaste säsongerna prenumererat på topp tre-placeringarna i Serie A. Denna säsong har dock varit en stor besvikelse och man är redan 22 poäng efter giganterna Juventus. Och Romas nästa match är mot just Juve – borta. Ett omöjligt uppdrag eller kan Eusebio Di Francescos lag ställa till med en skräll?

ANNONS: Lägg dina spel på italienska toppmötet hos Mr Green och dubbla din första vinst! Klicka här för att komma till alla odds!

22 poäng efter Juventus

De senaste tre säsongerna har topp tre i Serie A utgjorts av Juventus, Napoli och Roma med Juventus som ständig etta. Faktum är att Juventus tagit hem Serie A varje år sedan säsongen 2010-11 och det mesta talar för att ”den gamla damen” får fylla på prisskåpet med en ny Scudetto även denna säsong. När 16 omgångar är spelade leder nämligen Juventus Serie A åtta poäng före Napoli på andra plats och är ännu obesegrade i ligaspelet. Man är vidare hela 22 poäng före lördagskvällens motståndare Roma.

Huvudstadslagets säsong har varit knackig och tränaren Eusebio Di Francesco är under press. Enligt uppgifter i italienska medier hänger han löst och en förlust mot Juventus skulle kunna leda till att han får sparken trots att Juve borta är säsongens tuffaste bortamatch. Lagets svenska målvakt Robin Olsen har varit stabil under säsongen men hade en tung dag på jobbet i senaste matchen mot Genoa där han släppte in två rejält billiga mål. Ett av målen dömdes dock bort efter VAR-granskning. Svensken lär trots detta få starta på Juventus Stadium.

Robin Olsen lär starta trots den darriga insatsen mot Genoa senast. FOTO: bestino (Shutterstock)

Inte vunnit i Turin på åtta år

Läget i Roma är annars att Edin Dzeko, Stephan El Shaarawy, Daniele De Rossi och Lorenzo Pellegrini är alla på väg tillbaka efter skador, men det är osäkert om alla är redo för spel redan på lördag. Juventus å sin sida saknar Juan Cuadrado, Andrea Barzagli och João Cancelo.

Slår man i historieböckerna är det inte mycket som talar för Roma som inte lyckats vinna borta mot Juventus i ligaspelet sedan 2010 och med tanke på Romas svajiga form denna säsong känns det som att det är solklar fördel Juventus.

Troliga startelvor

Juventus (4-3-3): Szczesny – Sciglio, Bonucci, Chiellini, Sandro – Bentancur, Pjanic, Matuidi – Dybala, Mandzukic, Ronaldo

Roma (4-2-3-1): Olsen – Florenzi, Fazio, Manolas, Kolarov – Nzonzi, Cristante – Ünder, Zaniolo, Kluivert – Dzeko

SPORTFOKUS TIPPAR: 3-1

ANNONS: Lägg dina spel på italienska toppmötet hos Mr Green och dubbla din första vinst! Klicka här för att komma till alla odds!