Premier Leageus bottenstrid avgörs: ”Ingenting för de med svaga hjärtan”

Ligatiteln är avgjord sedan länge.
Men i botten av Premier League är det fortfarande vidöppet.
Med tre omgångar kvar är flera lag i farozonen för Championship.
– Det här är ingenting för de med svaga hjärtan, säger Stokes tränare Paul Lambert.

ANNONS: Mr Green har alltid bäst odds på Premier League – och som ny medlem får man nu sin första vinst 100 procent boostad!

Manchester City sprang tidigt ifrån och säkrade, redan för någon vecka sedan, ligatiteln i Premier League.
Även Champions League-platserna är, i stort sett, redan säkrade och i den övre halvan av ligan är det allmänt ospännande.
Raka motsatsen mot hur det ser ut i botten.
Tre matcher återstår för tolv av Premier League-lagen, medan resterande åtta lag har två matcher kvar.
Och fortfarande har många av lagen en teoretisk chans att åka ur.

West Bromwich är redan klara för Championship-spel kommande säsong, och det ser även pyrt ut för Stoke. De spelade visserligen oavgjort mot Liverpool senast, men har tolv raka matcher utan vinst. Med två matcher kvar att spela ligger de näst sist, med 30 inspelade poäng, tre upp till Swansea på säker mark, men med en match mer spelad.
Man har kvar Crystal Palace på hemmaplan, och just Swansea på bortaplan, att möta.
– Allt jag ville var att gå in i de här sista matcherna med en chans att stanna kvar uppe. Förhoppningsvis går resultaten med oss, men det här är ingenting för de med svaga hjärtan. Vi är i ett krig, och jag kommer ta kampen oavsett vad som händer, säger Paul Lambert, Stokes tränare.

På nedflyttningsplats ligger även Southampton. De har 32 poäng inspelade, med tre matcher återstående, och har kvar Everton, Swansea och Manchester City att möta.
På säker mark, just nu, finns Swansea (33), Huddersfield (35), West Ham (35), Brighton (37), Watford (38), Bournemouth (38) och Crystal Palace (38).

ANNONS: Mr Green har alltid bäst odds på Premier League – och som ny medlem får man nu sin första vinst 100 procent boostad!